Designhotell

Hardanger House er et designhotell med fokus på kvalitetsprodukter, arkitektur, dekor, mat, vin og natur. Hotellet har et gjennomgående visuelt konsept som passer inn i de vakre omgivelsene Hardanger og Jondal byr på.

Nedenfor får du et nærmere innblikk i noen av hotellets utvalgte leverandører, designere og merkevarer.

Hotellet representerer et nytt konsept i Hardanger-regionen. Vi tilbyr både moderne kurs- og konferansefasiliteter, behagelige overnattingsmuligheter, lokal mat- og drikke, samt et rikholdig vinutvalg fra meget anerkjente produsenter.

Hardanger House er lokalisert i Jondal, ett av de mest naturskjønne og idylliske stedene i Norge.

Planene for bygget ble utarbeidet av jondølingen Conrad Hansen i samarbeid med Arkitekt Rolv Eide. De har også stått for endelige tegninger og utformingen av utvendige og innvendige bygningsdetaljer.

Hardanger House er bygget av lokale håndverkere fra Jondal (Brødrene Handegard Byggjefirma AS). Hotellets primære utvendige flater preges av blant annet naturskifer fra nabobygden Solesnes – noe som gir fasaden et naturlig, minimalistisk og moderne uttrykk.

Innvendig er samtlige produsenter av materialer, produkter og interiør håndplukket. Noen av de viktigste bidragsyterne til innholdet i Hardanger House er omtalt her.

Modulnova

Det italienske lifestyle-konseptet Modulnova har over 60 årserfaring med innovativ material- og designutvikling – både innenfor kjøkken, bad og garderober. Modulnova fokuserer på moderne designlinjer med materialer som kerlite, melamin, sement, sten, ofte kombinert med mørke glassflater med unikeresultater og muligheter. Det finnes knapt to like Modulnova-kjøkken.

Modulnova har levert samtlige kjøkken, baderomsinnredninger og garderobene på hotellrommene til Hardanger House.

Gaggenau

Mye av det som i dag er en selvfølge i husholdningen, stammer opprinnelig fra Gaggenau. Gaggenau er det retningsgivende varemerket for husholdningsapparater, og regnes som innovasjonsledende innen teknologi og design «Made in Germany».  

Ingen annen produsent har så ofte og over så lang tid revolusjonert det private kjøkken og startet nye trender med sine oppfinnelser. Suksessen baserer seg på teknologiske fremskritt og et klart formspråk, kombinert med perfekt funksjonalitet. Med mer enn 300 patenter i løpet av Gaggenaus suksessrike historie understreker Gaggenau sin lederposisjon.

Gaggenau er integrert i samtlige Modulnova-kjøkken på Hardanger House.

Dornbracht

Dornbracht står for den høyeste produktkvalitet og innovativt design, og med sine blandebatterier i premium-klassen har de vunnet mange priser og opptrer som en pådriver av utvikling og trender i bransjen over hele verden.

Sortimentet består av armaturer til servant, dusj, badekar og kjøkken, og suksesshistoriene er basert på et prinsipp som har hatt gyldighet i mer enn 60 år.

Dornbracht er installert på alle kjøkken og bad på Hardanger House.

Gabriel-Glas

Gabriel-Glas fra Østerrike representerer noe av det mest nyskapende konseptet innenfor design og kvalitet av glassprodukter. Hvert glass er produsert i blyfritt krystall og støpt sømløst i ett stykke uten stresspunkter. Vinglassene er ideelle for enhver type vin, men er også universale og kan benyttes til både øl, musserende vin, samt utvalgte longdrinker – eksempelvis gin & tonic.

Den konkave designen av skålen gjør at vinglasset leverer en aroma og smaksnyanser på et særdeles detaljert nivå. Glasset har nylig blitt kåret til et av verdens beste universale vinglass og har i flere blindtester overgått etablerte glassprodusenter som Zalto og Riedel.

Gabriel-Glas har levert samtlige vinglass (både Gold Edition og Standard Edition), vinkarafler, champagneglass, ølglass, vannglass, samt vannmugger til Hardanger House. Det er også mulig å kjøpe gaveesker fra Gabriel-Glas på Hardanger House.

Skyline Design

Skyline Design er et av verdens mest eksklusive merkenavn innen møbeldesign. Etablert i 1978 i England har Kingsway Cane Furniture (morselskapet) spesialisert seg på høykvalitets materialer og moderne design og teknologi innen utemøbler. Skyline Design har over 1500 internasjonalt ansatte og et sterkt team innenfor både produksjon og produktutvikling.  

100% gjenvinnbart aluminium og polyetylen helt uten giftstoffer understreker Skyline Design sin miljøfokuserte profil. Aluminiumsrammene som benyttes er produsert med 100% høykvalitets aluminiumslegering, forsterkede skøyter, og forsterkende støtte strukturer på innerveggene. For å sikre langvarig holdbarhet og styrke er skøytene håndsveiset og håndslipt. Alle rammer er behandlet med en trinnvis multinivå profesjonell pulverlakkeringsprosess som sørger for forlenget motstandsdyktighet mot alle typer slitasje og korrosjon.

Skyline Design har mottatt flere utmerkelser for sitt moderne design kombinert med ekstremt slitesterkt materiale og har levert samtlige hagemøbler til Hardanger House.

Temptech & Sorrells Custom Wine Cellars

Sorrels Custom Wine Cellars har laget spesialdesignede og skreddersydde vinkjellere i over et halvt århundre, og gjennom fusjonen med den anerkjente danske møbelprodusenten Carlo Garn, samt The Traditional Wine Rack Company, har de styrket sitt fokus ytterligere – blant annet med et spisset design, produksjonsfasiliteter, materialer og håndverk.

Sorrells produserer noen av verdens mest ettertraktede vinkjellere fra ulike materialer, og Hardanger House har i samarbeid med Temptech innredet en skreddersydd vinkjeller med over 1200 viner.

Temptech har i tillegg utstyrt vinstuens kjølerom med tre separate vinskap av modellen Copenhagen.

Rituals

Med sin unike kombinasjon av hudpleie, makeup, kroppsprodukter, grooming og produkter til hjemmet blander Rituals moderne teknologi med gamle tradisjoner og ritualer fra Det fjerne Østen.

Å forvandle hverdagslige gjøremål til meningsfulle små ritualer er kjernen i Rituals filosofi og tanken bak hvert produkt. Å nyte et varmt, velduftende bad i skinnet fra levende lys eller unne seg en mini-behandlinger eksempler på situasjoner hvor Rituals kan bidra til å skape en avslappend eog velgjørende opplevelse.

Alle Rituals-produkter er utviklet helt uten parabener, ftalater, MI og mikroperler. Ingen av Rituals sine produkter eller ingredienser er testet på dyr og produktene er utviklet av naturlige, bærekraftige og økologiske ingredienser.

Hardanger House har utstyrt samtlige hotellrom, garderober og fellesbad med Rituals-produkter. Det er også mulig å kjøpe gavesett fra Rituals på Hardanger House.

Solesnes Stein AS

Solesnes Stein AS holder til like ved Jondal i Hardanger i en av de eldste og mest tradisjonsrike steinbruddene i Norge. Som en ledende produsent og leverandør av håndstein til tørrmuring og forblending leverer Solesnes Stein AS også diverse skifer produkter til for eksempel belegningsstein, bruddheller, trappetrinn, muravdekning m.m. 

Store deler av de utvendige flatene, samt peisene og plattingene på Hardanger House er bygget i skifer levert av Solesnes Stein AS.

Magnor Glassverk & Simen Staalnacke

Magnor Glassverk ble grunnlagt i 1896 og samarbeider med noen av de beste designerne og kunstnerne idag. Magnor utvikler produkter som skal skape lykke og begeistring, og være til glede i generasjoner. Hardanger House har valgt Magnor sin serie Tokyo for alt bestikk på hotellet. 

Tokyo-serien er en eksklusiv, vakker og leken serie tegnet av designeren og gründeren Simen Staalnacke. Det er annerledes og skiller seg ut fra mengden. Inspirasjonen har Simen Staalnacke hentet fra blant annet kjærlighetshormonet oksytocin, et nydelig origamimønster, japansk estetikk og sin stilrene favorittby Tokyo.

Bestikket er tidløst og stramt med en unik og luksuriøs «gunmetal» coating. Alle delene er også preget med en elegant og enkel origamifigur som en hyllest til byen der design møter eldgammel tradisjon.

BITZ

BITZ er et fargerikt og spennende servise utviklet av den danske ernæringseksperten Christian Bitz. Serviseserien er utviklet i robust stentøy i grønne, grå, blå, amber/oransje og sorte variasjoner.

Tanken bak serviset har vært å bringe opplevelse inn i måltidet, og med de sterke fargene, og de naturlige unike detaljene og kontrastene i overflaten, sørger BITZ servise for at tiden som benyttes rundt matbordet nytes bedre. Steintøyet fra Bitz er laget av leire som er brent ved 1250 grader, hvilket får keramikk-krystallene til å smelte sammen - dermed oppnår man en utrolig sterk og holdbar keramikk. 

BITZ steintøy er påført en reaktiv glasur, som til dels gjør keramikken frostsikker fordi det ikke trenger vann inn i den og til dels gir hver eneste kopp, tallerken og skål sitt helt unike uttrykk – ikke to tallerkener eller krus er helt like!

Samtlige serviseprodukter på Hardanger House er levert av BITZ.

Andre leverandører

I tillegg til de nevnte leverandørene og designerne har Kontorrama Bergen – under ledelse av interiøransvarlig Birthe Ørbeck-Lomheim – hatt totalansvaret for å skape den innvendige visuelle identiteten til Hardanger House, med et sterkt design- og merkevarefokus av høy kvalitet.

Planene for bygget ble utarbeidet av Jondølingen Conrad Hansen i samarbeid med Arkitekt Rolv Eide, som også har stått for de endelige tegningene og utformingen av de utvendige og innvendige bygningsdetaljene.

Andreau World (stoler)
FLOS (belysning)
Erik Jørgensen (sofa)
Jensen (senger)
IRE (stoler)
Johanson Design (stoler og benker)
Frost (garderobeprodukter) 
Hovden møbel (sofa)
Muuto (bord)
Offecct (stoler)
Linie Design (tepper)
Fora Form (bord)
Arper (stoler og sofaer)
Holmris B8 (bord og skap)
Osnes (veggtavler) 
Santa & Cole (belysning)
Eske Interiør & Design (bord)
Sverre W. Monsen (sengetilbehør)
Topp Tre Snekkerverksted (bord)
George Nelson / Vitra (klokker)
IA Torgersen / EB Interiør (gardiner)
Bergesen Flis (samtlige fliser innendørs og komplett fasadeløsning/kledning) 

Nettsiden er designet og utviklet av cure