Fredag 18. november og lørdag 19. november

Arrangementet er fullbooket

Arrangementet er avsluttet

Winemakers Dinner - Sider Edition

Winemakers Dinner - Sider Edition

Pris per person kr. 1.500,- inkludert sidersmaking, foredrag og 5-retters tilpasset gourmet-meny med optimal paring mellom mat og drikke.

Overnatting på Hardanger House: kr. 2.790,- per dobbeltrom

Fredag 18. november kl. 17:00 og lørdag 19. november kl. 17.00. Foredrag, sidersmaking og middag

Vi er stolte og glade for å kunne invitere til en helt spesiell Winemakers-weekend, der vi blir bedre kjent med fire av de aller beste siderprodusentene fra Hardanger. Gjennom generasjoner har kunnskapsrike og hardtarbeidende fruktbønder produsert frukt og bær til mange ulike bruksområder med mange ulike oppskrifter – og de siste årene har spesielt Hardangersideren fått sin velfortjente oppmerksomhet!

Med sine unike naturressurser har eplesideren fra Hardanger blitt et av de viktigste eksportproduktene fra regionen, og den er kjent for den rene, aromatiske smaken. Sideren produseres fra ulike jordsmonn og hellinger langs utvalgte deler av Hardangerfjorden og antall sidergårder har vokst raskt i takt med den økende etterspørselen.

På Hardanger House finnes en av regionens mest innholdsrike vinkjellere. Men vi har også et sterkt fokus på våre lokale samarbeidspartnere i Hardanger – og herunder spesielt siderprodusentene. Totalt har vi produkter fra 8 produsenter, og på vår Winemakers Dinner – Sider Edition – vil vi sette fokus på 4 av disse innovative og prisvinnende produsentene.

Hvert år gjennomfører vertskapet på Hardanger House testing av årets siderproduksjon hos en rekke bønder for å hente inspirasjon som våre gjester får glede av. Siderproduktene som skal presenteres denne helgen blir derfor omhyggelig presentert, og gjestene får vite mer om både planting, pleie, innhøsting, produksjon, jordsmonn, samt spesielle karakteristikker for ulike årganger og områder.

Scroll videre for mer info!

Påmelding sendes til via skjemaet under.

Sidersmaking med 5-retters meny

I løpet av denne kvelden blir deltakerne med på en smaksopplevelse fra noen av de beste siderprodusentene i Hardanger-regionen, med god innføring i både konkrete områder, skråninger og produksjonsmetoder. Deltakerne får smake både sider og eplemoster fra forskjellige produsenter fordelt på den 18. og 19. november; Alde Sider, Hardangerbonden, Edel/Åkre Gard og Lofthus Sideri. Disse fire produsentene bærer lange tradisjoner og har vunnet flere priser og utmerkelser både nasjonalt og internasjonalt.

Produktene (sider og juice/most) fra smakingen er spesielt utvalgt til menyen disse to kveldene, og måltidene er lidenskapelig sammensatt for å fremheve de gode smaksopplevelsene og samhørigheten Hardanger-sider gir i kombinasjon med ulike råvarer, urter og krydder.

Velkommen til en kulinarisk opplevelse og et dypdykk innenfor kvaliteten de edle dråpene Hardanger-sider representerer, med sine historier, smaksopplevelser og kombinasjonsmuligheter med mat.

Sidersmaking med 5-retters meny

Velkommen til Hardanger

Hardanger House er et familieeid designhotell som er omkranset av vakre Hardangerfjorden, Folgefonna og majestetiske vestlandsfjell!

Rommene på Hardanger House byr på alt du trenger for et behagelig og trivelig opphold. Samtlige rom har møblert terrasse med fantastisk utsikt over Hardangerfjorden.

I restauranten opplever du en kulinarisk reise gjennom Hardanger. Kjøkkenet presenterer en ujålete gourmetopplevelse tilberedt av de beste lokale råvarer.

Nettsiden er designet og utviklet av cure