Lørdag 25. mars kl. 17.30

Arrangementet er fullbooket

Arrangementet er avsluttet

Winemakers dinner med Giovanni Rosso og en tilpasset 5-retters meny

Winemakers dinner med Giovanni Rosso og en tilpasset 5-retters meny

Pris per person: kr. 1.590,- inkludert vinsmaking, foredrag og 5-retters tilpasset gourmet-meny med optimal paring mellom mat og drikke.

Pakke for rom og event 1 person: kr. 4.250,- per dobbeltrom

Antall plasser: 40 (Fullbooket) - Det er fortsatt mulig å melde seg på ventelisten eller sende inn forespørsel.

Velkommen til en smakfull opplevelse og et nærmere bekjentskap med Giovanni Rosso

På Hardanger House finnes en av Vestlandets mest innholdsrike vinkjellere. Vinsamlingen består av nærmere 1000 flasker av røde og hvite viner som er klare til å nytes. Samlingen har flest italienske og tyske viner – med vekt på Piemonte, Toscana og Mosel, men består også av kvalitetsprodusenter fra Burgund, Loire, Rioja, California og ulike regioner i Sør-Afrika.

En av Hardanger House sine største leverandører – Gaia gruppen – importerer flere verdensledende vinprodusenter, og Giovanni Rosso fra Serralunga i Nord-Italia er en av disse. Rosso-familien har så langt tilbake som man kan huske vært vinbønder i Serralunga. Dog har de ikke alltid vært tappere av egen vin. Dagens eier, Giovannis sønn Davide Rosso ville det annerledes. Inspirert av sin onkel, den legendariske "mr Vigna Rionda" Tommaso Canale, kjente Davide kvaliteten i familiens vinmarker og allerede under ønologiutdannelsen bestemte Davide seg for å sette familiens navn på familiens viner. Hans lidenskap var Barolo, hvis likhetstrekk med de beste Pinot'er han lærte å kjenne i Burgund, og dens drue, Nebbiolo.

Fra hans vinkjeller i Serralunga kommer noen av regionens mest berømte Barolo og Barolo cru-viner. Han produserer også en unik Langhe Nebbiolo, Barbera d'Alba (Donna Margherita) og nylig også en sitrende hvit Roero Arneis, "the white lady of Piedmont".

Katrine Hallenstvedt Lid og Anne Lise Gundersen kommer fra Gaia gruppen for å snakke om Giovanni Rosso.

Påmelding sendes til via skjemaet under.

To timers vinsmaking og foredrag etterfulgt av 5-retters gourmet-meny

I løpet av smakingen får deltakerne en god innføring i både Giovanni Rossos vinmarker, druer og produksjonsmetoder. Deltakerne får smake viner spesielt egnet til menyen denne kvelden, og måltidet er lidenskapelig sammensatt for å fremheve de gode smaksopplevelsene og samhørigheten Giovanni Rossos sine viner gir i kombinasjon med ulike råvarer, urter og krydder.

Velkommen til Hardanger

Hardanger House er et familieeid designhotell som er omkranset av vakre Hardangerfjorden, Folgefonna og majestetiske vestlandsfjell!

Rommene på Hardanger House byr på alt du trenger for et behagelig og trivelig opphold. Samtlige rom har møblert terrasse med fantastisk utsikt over Hardangerfjorden.

I restauranten opplever du en kulinarisk reise gjennom Hardanger. Kjøkkenet presenterer en ujålete gourmetopplevelse tilberedt av de beste lokale råvarer.

Nettsiden er designet og utviklet av cure