Fredag 19. november

Arrangementet er fullbooket

Arrangementet er avsluttet

Winemakers Dinner med Domaine Geantet-Pansiot fra Burgund

Winemakers Dinner med Domaine Geantet-Pansiot fra Burgund

Vi er veldig stolte av å kunne invitere til en Winemakers Dinner utenom det vanlige. Som del av vårt økende fokus på franske viner har vi gleden av å introdusere en av våre nye produsenter fra vinutvalget på Hardanger House, nemlig Domaine Geantet-Pansiot fra Burgund.

Burgund regnes ikke uten grunn som ett av verdens aller beste vinområder. Med perfekte forhold for vindyrking med det riktige jordsmonnet og optimal beliggenhet for vær og vind, lages det røde og hvite viner i toppklasse i hele Burgund. Området Gevrey-Chambertin er den største kommunen i Côte-de-Nuits og ingen andre kommuner i Burgund kan skilte med så mange grand cru-vinmarker, med verdensberømte og uttrykksfulle pinot noir-viner.

Domaine Geantet-Pansiot ble grunnlagt i 1954 da Edmond Geantet giftet seg med Bernadette Pansiot. Paret bosatte seg i Gevrey og med sine tre hektar vinmark begynte de med lage viner fra Gevrey-Chambertin. I dag har porteføljen vokst og fjerde genereasjon med Fabien i spissen lager i dag vin fra 24 hektar vinmark fordelt på de velkjente appellasjonene Gevrey-Chambertin, Clos Vougeot, Marsannay, Charmes Chambertin, Chambolle Musigny og regional Bourgogne.

Vinmarkene drives i dag etter prinsippene som mange gjør i Burgund – Lutte raisonée. Det innebærer en tilnærming til druedyrkning der man prøver å minimere anvendelsen av landbrukskjemikalier slik at de bare brukes når det kun er absolutt nødvendig og ikke som årlig rutine. Vinene modnes på fat i 15 måneder, og det brukes 30 % nye fat på alle vinene fra Bourgogne Rouge til Charmes-Chambertin. Vinene tappes uten klaring eller filtrering. Dette er robuste viner fra robuste karer.

Her er det tydelig kraft som skinner i gjennom i vinene og fatbruken gir struktur og preg i vinene som garanterer utmerket lagringskapasitet. De ulike landsbyene og vinmarkens uttrykk er allikevel tydelige i vinene, slik at fatbruken framstår ikke som overdreven. Dette er vinene for vin-entusiasten som spesielt liker det litt mer røffere uttrykket i vinene fra Gevrey-Chambertin.

Påmelding sendes til via skjemaet under.

Denne kvelden vil gi oss et innblikk i noen av de aller beste vinmarkene i Burgund, med tilhørende produserte eliteviner. Vi ser på hva som skiller Burgund fra andre vinområder, områdets historie og hvordan vinene lages i dag.

Du får smake 7 nøye utvalgte røde viner i løpet av kvelden, og vinsmakingen ledes av Fabien Geantet, som eier og driver Domanie Geantet-Pansiot. Vinene blir deretter paret med en spesialtilpasset 5-retters gourmet-meny.

Velkommen til en opplevelse fylt av smak og kunnskap.

Velkommen til Hardanger

Hardanger House er et familieeid designhotell som er omkranset av vakre Hardangerfjorden, Folgefonna og majestetiske vestlandsfjell!

Rommene på Hardanger House byr på alt du trenger for et behagelig og trivelig opphold. Samtlige rom har møblert terrasse med fantastisk utsikt over Hardangerfjorden.

I restauranten opplever du en kulinarisk reise gjennom Hardanger. Kjøkkenet presenterer en ujålete gourmetopplevelse tilberedt av de beste lokale råvarer.

Nettsiden er designet og utviklet av cure