Lørdag 8. juni kl. 17:00

Arrangementet er fullbooket

Arrangementet er avsluttet

Winemakers Dinner med Alde Sider

Winemakers Dinner med Alde Sider

Pris per person kr. 1.690,- inkludert sidersmaking, foredrag og 5-retters tilpasset gourmet-meny med optimal paring mellom mat og drikke.

Overnatting på Hardanger House: kr. 3.590,- per dobbeltrom, og kr. 2.795,- for enkeltrom.

Lørdag 8. juni kl. 17:00: Foredrag, sidersmaking og gourmetmiddag

Vi er stolte og glade for å sparke i gang årets første Winemakers Dinner, og vi starter med en helaften med en av Hardanger-regionens aller største sider-stjerner, Alde Sider! Gjennom generasjoner har kunnskapsrike og hardtarbeidende fruktbønder produsert frukt og bær til mange ulike bruksområder med mange ulike oppskrifter – og de siste årene har spesielt Hardangersideren fått sin velfortjente oppmerksomhet med en eksepsjonell salgsvekst på Vinmonopolet!

Eplesideren fra Hardanger blitt et av de viktigste eksportproduktene fra regionen, og den er spesielt kjent for den rene, aromatiske smaken. Sideren produseres fra ulike jordsmonn og hellinger langs utvalgte deler av Hardangerfjorden og antall sidergårder har vokst raskt i takt med den økende etterspørselen.

Hardanger House har et sterkt fokus på våre lokale samarbeidspartnere i Hardanger – og spesielt siderprodusentene. Hvert år gjennomfører vertskapet på Hardanger House testing av årets siderproduksjon hos en rekke bønder for å hente inspirasjon som våre gjester får glede av. Alde Sider, ved Olav Bleie, vil gi en grundig orientering om både planting, pleie, innhøsting, produksjon, jordsmonn, samt spesielle karakteristikker for ulike årganger og områder.

Scroll videre for mer info!

Påmelding sendes til via skjemaet under.

Sidersmaking med 5-retters meny

I løpet av denne kvelden blir deltakerne med på en smaksopplevelse fra en av de ypperste siderprodusentene i Hardanger-regionen. Alde sider bærer lange tradisjoner og har vunnet flere priser og utmerkelser både nasjonalt og internasjonalt. Produktene (sider og juice/most) fra smakingen er spesielt utvalgt til menyen denne kvelden, og rettene er sammensatt for å fremheve de gode smaksopplevelsene og samhørigheten Hardanger-sider gir i kombinasjon med ulike råvarer, urter og krydder.

Velkommen til en kulinarisk opplevelse og et dypdykk innenfor kvaliteten de edle dråpene Hardanger-sider representerer, med sine historier, smaksopplevelser og kombinasjonsmuligheter med mat.

Sidersmaking med 5-retters meny

Velkommen til Hardanger

Hardanger House er et familieeid designhotell som er omkranset av vakre Hardangerfjorden, Folgefonna og majestetiske vestlandsfjell!

Rommene på Hardanger House byr på alt du trenger for et behagelig og trivelig opphold. Samtlige rom har møblert terrasse med fantastisk utsikt over Hardangerfjorden.

I restauranten opplever du en kulinarisk reise gjennom Hardanger. Kjøkkenet presenterer en ujålete gourmetopplevelse tilberedt av de beste lokale råvarer.

Nettsiden er designet og utviklet av cure